Kalendarz wydarzeń

« Poprzedni
8 grudzień 2024
Następny »

Kula taichi i tuishou

Data: 7 grudzień 2024 10:00 do 08 grudzień 2024 16:30
Szczegóły:

Weekend z kula taiji oraz wybranych form tuishou i qinna. Treningi w Mysłakowicach, ew przy większej liczbie zgłoszeń, w J.Górze

Prowadzący: : Jarek Jodzis
Miejsce: Mysłakowice salka 1 Maja 23B 
lub J.Góra 1 Maja 60 sala JCK (sobota >6 osob)

Treningi:

sobota:  g.10.00 -17.00 (przerwa 13.00 -14.30)

niedziela:  g. 9.30 - 16.30 (przerwa 12.30 -14.00)

Program: sobota 18.11.2023
Forma z kulą taiji. Rzadko nauczana forma. Kula jest przyrządem do budowania zjednoczonej struktury i prowadzenia ruchu z centrum nogami i ciałem, a nie rękoma. Do ćwiczeń najlepsza jest kula o wadze od 3-7 kg, do nauki choreografi i ruchów formy, wystarczy np lekka kula lub piłka typu jak do koszykówki. Zanim poznamy zasady ustawienia ciała i prowadzenia ruchu z nóg, trening cięższa kula jest niewskazany (można przeciążyć ramiona lub kręgosłup) W programie jest nauka całej formy oraz wiele ćwiczeń wprowadzających tzw. jibengong z kulą

Na miejscu można kupić lub pożyczyc na trening, specjalną kule do treningu 2-4 kg, albo lekka piłkę typu basket balll.
Fragment formy z kulą zobacz -.>>

niedziela: 19.11.2023
Kontynuacja tematu kuli taiji plus elementy tuishou. Energia peng, lu, ji, an, idea neutralizacji, przyklejenia podażania w tuishou: ting/tong/hua/fa-jin. Ponadto wybrane formy qinna, dźwignie na nadgarstek/.łokieć/ bark oraz metoda wzmacniania nadgarstków i rozwijanie technik zakladania dźwigni w ćwiczeniach z drążkiem 'bang'

Noclegi i posiłki: Samodzielnie, na miejscu wiele pensjonatów, agroturystyka, bary, restauracje,sklepy.
Pensjonaty w pobliżu: Wieloryb, Pod Skarpą, Pod dobrą Aurą,Tyrolczyk i inne

Koszty: (tylko treningi)
1 dzień - 130 zł  
2 dni  - 250 zł
plus ew koszt sali (ca 20 zł/os), gdy zajęcia będą w J.Górze grupa > 6 osób)
(grupa < 6 osób, zajecia w Mysłakowicach)

informacje i zgłoszenia:

Jarek Jodzis
tel 693647364
email jarek@chentaiji.pl 

Wyślij  FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY